Bolsa de PD em Ciência e Tecnologia de Alimentos

Post-Doctoral Fellowship in Food Science and Technology

Nº: 5020

Área de conhecimento: Ciência e Tecnologia de Alimentos

Field of knowledge: Food science and technology

Nº do processo FAPESP: 2017/50349-0

FAPESP process: 2017/50349-0

Título do projeto: Plano de Desenvolvimento Institucional em Pesquisa Instituto de Tecnologia de Alimentos – Ital

Project title: Institutional Research Development Plan of the Food Technology Institute (PDIP/ITAL)

Área de atuação: Elementos inorgânicos em alimentos: estudos inovadores em micronutrientes e/ou contaminantes inorgânicos

Working area: Inorganic elements in food: innovative studies in micronutrients and/or inorganic contaminants

Quantidade de vagas: 1

Number of places: 1

Pesquisador responsável: Dr. Marcelo Antonio Morgano

Principal investigator: Dr. Marcelo Antonio Morgano

Unidade/Instituição: Centro de Ciência e Qualidade de Alimentos / Instituto de Tecnologia de Alimentos (Ital)

Unit/Instituition: Centro de Ciência e Qualidade de Alimentos / Instituto de Tecnologia de Alimentos (Ital)

Data limite para inscrições: 25/04/2022

Deadline for submissions: 2022-04-25

Publicado em: 08/04/2022

Publishing date: 2022-04-08

Localização: Av. Brasil, 2880, Jardim Chapadão, Campinas

Locale: Av. Brasil, 2880, Jardim Chapadão, Campinas

E-mail para inscrições: morgano@ital.sp.gov.br

E-mail for proposal submission: morgano@ital.sp.gov.br

  • Resumo Summary

    Esta bolsa de pós-doutorado na área de “Elementos inorgânicos em alimentos” é parte do Plano de Desenvolvimento Institucional em Pesquisa – PDIP do Instituto de Tecnologia de Alimentos (Ital), financiado pela FAPESP. Os candidatos devem possuir doutorado em Ciência de Alimentos, Tecnologia de Alimentos, Química ou áreas afins, obtido há menos de 7 anos.

    São requisitos: a experiência em pesquisa em métodos espectrométricos, estudos de especiação química, fortificação e bioacessibilidade e/ou biodisponibilidade de elementos inorgânicos em alimentos. É necessário bom domínio do inglês escrito e falado. Mais informações em: https://fapesp.br/bolsas/pd.

    Os interessados devem enviar para os e-mails eaip.ital@ital.sp.gov.br e morgano@ital.sp.gov.br o seguinte: a) Súmula curricular no modelo da FAPESP (no máximo 4 páginas), conforme https://www.fapesp.br/5266; b) Carta de motivação evidenciando sua aderência aos pré-requisitos e habilidades exigidos (no máximo 500 palavras); c) Resumo do estudo a ser desenvolvido durante o período da bolsa (máximo 500 palavras).

    A vaga está aberta a brasileiros e estrangeiros. Após a seleção, o candidato e o projeto de pesquisa serão submetidos à Fapesp para aprovação definitiva da bolsa. O bolsista receberá Bolsa de Pós-Doutorado no valor de R$ 8.479,20 mensais e Reserva Técnica equivalente a 10% do valor anual da bolsa para atender a despesas imprevistas e diretamente relacionadas à pesquisa.

    This post-doctoral fellowship in “Inorganic elements in food” is part of the Institutional Research Development Plan of the Foof Technology Institute (ITAL) linked to the São Paulo State Department of Agriculture and Supply in Brazil. Candidates must have a doctorate food science, food technology, chemistry or correlated areas, obtained less than 7 years ago.

    The requirements are: experience in research with spectrometric methods, studies of chemical speciation, fortification and bioaccessibility and/or bioavailability of inorganic elements in food. English language skills for reading, scientific writing and conversation are also required. More information at: https://fapesp.br/en/postdoc.

    Interested parties should send the following to the e-mails eaip.ital@ital.sp.gov.br and morgano@ital.sp.gov.br: a) Curricular summary in the FAPESP model (max. 4 pages), as https://www.fapesp.br/en/6351, b) Letter of motivation showing your adherence to the prerequisites and required skills (max. 500 words); c) An abstract of the study to be developed during the fellowship's period (max. 500 words).

    This opportunity is open to candidates of any nationality. After selection, the candidate and the research project will be submitted to FAPESP (São Paulo Research Foundation, grantor institution) for final approval of the fellowhip. The fellow will receive a post-doctoral fellowship in the amount of BRL 8,479.20 monthly and a Technical Reserve equivalent to 10% of the annual scholarship amount to meet unforeseen expenses and directly related to the research.