Bolsa de PD em Biotecnologia em Bactérias Láticas

Post-Doctoral Fellowship in Biotechnology of Lactic Bacteria

Nº: 4300

Área de conhecimento: Ciência e Tecnologia de Alimentos

Field of knowledge: Food science and technology

Nº do processo FAPESP: 2017/50349-0

FAPESP process: 2017/50349-0

Título do projeto: Plano de Desenvolvimento Institucional de Pesquisa do Instituto de Tecnologia de Alimentos (PDIP/ITAL)

Project title: Plan for Institutional Development in Research of the Institute of Food Technology – PDIP / ITAL

Área de atuação: Produção de Fermentos Láticos em Escala Laboratorial

Working area: Production of Lactic Ferments in Laboratory Scale

Quantidade de vagas: 1

Number of places: 1

Pesquisador principal: Dra. Leila Maria Spadoti

Principal investigator: Dra. Leila Maria Spadoti

Unidade/Instituição: Centro de Tecnologia de Laticínios / Instituto de Tecnologia de Alimentos

Unit/Instituition: Centro de Tecnologia de Laticínios / Instituto de Tecnologia de Alimentos

Data limite para inscrições: 17/06/2021

Deadline for submissions: 2021-06-17

Publicado em: 02/06/2021

Publishing date: 2021-06-02

Localização: Av. Brasil, 2880, Campinas

Locale: Av. Brasil, 2880, Campinas

E-mail para inscrições: eloisa@ital.sp.gov.br

E-mail for proposal submission: eloisa@ital.sp.gov.br

  • Resumo Summary

    Esta bolsa de pós-doutorado, na área de “biotecnologia em bactérias láticas”, é parte Plano de Desenvolvimento Institucional em Pesquisa – PDIP do ITAL, financiado pela FAPESP. Os candidatos devem possuir doutorado em Tecnologia ou Ciência de Alimentos ou áreas afins, obtido a menos de 7 anos.

    São requisitos: a experiência em pesquisa em áreas relacionadas a biotecnologia, bactérias lácticas, processos fermentativos e microbiologia. É necessário bom domínio do inglês escrito e falado. Mais informações em: https://www.fapesp.br/270.

    Os interessados devem enviar para os e-mails eaip.ital@ital.sp.gov.br e lspadoti@ital.sp.gov.br o seguinte:

    a) Súmula curricular no modelo da FAPESP (máximo de 4 páginas), conforme https://www.fapesp.br/5266;
    b) Carta de motivação evidenciando sua aderência aos pré-requisitos e habilidades exigidos (no máximo 500 palavras).

    A vaga está aberta a brasileiros e estrangeiros. Após a seleção, o candidato e o projeto de pesquisa serão submetidos à FAPESP para aprovação definitiva da Bolsa. O bolsista receberá Bolsa de Pós-Doutorado no valor de R$ 7.373,10 mensais e Reserva Técnica equivalente a 10% do valor anual da bolsa para atender a despesas imprevistas e diretamente relacionadas à pesquisa.

    This post-doctoral fellowship, for the Production of Lactic Ferments in Laboratory Scale, is part of the Institutional Research Development Plan of ITAL, supported by the São Paulo Research Foundation (FAPESP). ITAL stands for Institute of Food Technology, a public institution linked to the Department of Agriculture and Supply of the São Paulo State Government, Brazil.

    Candidates must have a doctorate in Food Science, Food Technology or related areas, obtained less than 7 years ago. The requirements are: Experience in research in biotechnology, lactic acid bacteria, fermentation processes and microbiology. English language skills for reading, scientific writing and conversation is also required. More information at: https://www.fapesp.br/5427.

    Interested parties should send the following to the emails eaip.ital@ital.sp.gov.br and lspadoti@ital.sp.gov.br:

    a) Curricular summary in the FAPESP model (max. 4 pages), as in https://www.fapesp.br/6351;
    b) Letter of motivation showing your adherence to the prerequisites and required skills (maximum 500 words).

    This opportunity is open to candidates of any nationalities. After selection, the candidate and the research project will be submitted to FAPESP for final approval of the Fellowship. The fellow will receive a Postdoctoral Fellowship in the amount of R $ 7,373.10 monthly and a Technical Reserve equivalent to 10% of the annual fellowship amount to meet unforeseen expenses and directly related to the research.